Δευτέρα, 13 Σεπτεμβρίου 2010

"Η Lady Gaga είναι ανέραστη, αρρωστημένη και κατασκευασμένη"

Με πολλά κοσμητικά επίθετα στόλισε τη Lady Gaga η διανοούμενη και καθηγήτρια του Πανεπιστημίου των Τεχνών της Φιλαδέλφεια, Camille Paglia.

Σε άρθρο της στους Sunday Times υποστηρίζει πως η Gaga είναι το πιο έντεχνα κατασκευασμένο είδωλο των πολυεθνικών, που πλασάρεται ως αντικομφορμίστρια, παρεξηγημένη και εκκεντρική.

«Πραγματικά δεν μπορώ με τίποτα να συνδέσω τα τρία αυτά χαρακτηριστικά με το πρόσωπο της», λέει η Paglia.

Αφού αναφέρεται στην μέτρια φωνή της και στις συνεχώς άψογα σχεδιασμένες από συμβούλους marketing δημόσιες εμφανίσεις της, η Paglia υποστηρίζει πως έχει αποτύχει να δημιουργήσει μια δικιά της ταυτότητα.

«Η Gaga δεν είναι καθόλου ερωτική γυναίκα. Είναι σαν άψυχη μαριονέτα ή σαν ένα πλαστικοποιημένο ανδροειδές. Πως είναι δυνατόν μια εικόνα τόσο τεχνητή, τόσο άψυχη και ψυχρά υπολογιστική, που δεν εκπέμπει καθόλου αυθεντικότητα και ερωτισμό να έχει γίνει σύμβολο μιας ολόκληρης γενιάς;» αναρωτιέται η καθηγήτρια.

«Τα βίντεο κλιπ της κατ’ επανάληψη εστιάζουν στο κενό και ανέκφραστο βλέμμα της. Είναι ανατριχιαστικό και αποκαρδιωτικό να τη βλέπεις. Η Μαντόνα ή η Μάρλεν Ντίντριχ για παράδειγμα έδιναν τουλάχιστον την εικόνα μιας αχόρταγα ερωτικής γυναίκας, είτε αυτό ίσχυε στην πραγματικότητα είτε ήταν κατασκευασμένο. Η Gaga απλώς δείχνει ανέραστη», καταλήγει.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More