Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

Θέμος Αναστασιάδης: Eπικυρώθηκε η 19μηνη φυλάκισή του

Ο Άρειος Πάγος απέρριψε την αίτηση αναίρεση που είχε υποβάλλει ο Θέμος Αναστασιάδης και η εφημερίδα «Πρώτο Θέμα» για απόφαση του Εφετείου ένα χρόνο πριν, με την οποία είχε επιβληθεί 19μηνη ποινή φυλάκισης (με αναστολή) στον εκδότη της εφημερίδας Θ. Αναστασιάδη καθώς και στα υπόλοιπα 7 μέλη της συντακτικής επιτροπής της εφημερίδας. Η υπόθεση αφορούσε την δημοσιοποίηση εικόνων από βίντεο με ερωτικές στιγμές της Εύης Τσέκου και του πρώην γενικού γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστου Ζαχόπουλου, τον Ιανουάριο του 2008.

Η απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου ελήφθη παρά την πρόταση του εισαγγελέα κ. Κανελλόπουλου, ο οποίος είχε ζητήσει να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι με το επιχείρημα ότι είναι αντισυνταγματική η διάταξη του νόμου που περιορίζει την δημοσίευση πτυχών της ιδιωτικής ζωής δημοσίων προσώπων.

Νομικοί κύκλοι θεωρούν την τελική απόφαση εξαιρετικά σημαντική γιατί επιβεβαιώνει τη βασική αρχή σύμφωνα με την οποία στις σύγχρονες κοινωνίες-και ιδιαίτερα στην Ελλάδα με την ισχυρή παρουσία του κίτρινου τύπου-ο πυρήνας της ιδιωτικής ζωής παραμένει απαραβίαστος.

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More