Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2011

Μήνυση βόμβα σε πασίγνωστο τραγουδιστή

Μεγάλοι μπελάδες για πασίγνωστο τραγουδιστή, ο οποίος κινδυνεύει να καθίσει στο σκαμνί έπειτα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ένας συνέταιρός του. 


Ο δημοφιλής τραγουδιστής κατηγορείται για κακούργημα και ήδη η υπόθεσή του διαβιβάστηκε από τον εισαγγελέα στον ανακριτή, ο οποίος και θα επιληφθεί την παραπομπή στα ποινικά δικαστήρια.

Ο συνέταιρος του διάσημου τραγουδιστή, ο οποίος τον τελευταίο καιρό έχει κάνει δυναμικό comeback και έχει τραβήξει τα φώτα της δημοσιότητας, τον κατηγορεί ούτε λίγο ούτε πολύ για υπεξαίρεση χρημάτων, αφού όπως υποστηρίζει υπήρξαν ατασθαλίες σε cafe-bar-restaurant που διατηρούν σε περιοχή της Αθήνας! 

Σύμφωνα, λοιπόν, με τη μήνυση που έχει κατατεθεί σε βάρος του τραγουδιστή, η συνεργασία του εν λόγω καλλιτέχνη με τον συνέταιρό του ξεκίνησε το 2005. Ο τραγουδιστής μέσω τρίτου ήρθε σε επαφή με τον ενάγοντα και τον έπεισε να συνεταιριστούν στο cafe-bar-restaurant που ήδη λειτουργούσε. Μάλιστα, για να μπει μέτοχος στο μαγαζί και να αποκτήσει το 10%, ο τραγουδιστής του ζήτησε το ποσό των 100.000 ευρώ. Τον Οκτώβριο του 2005 οι δύο πλευρές έδωσαν τα χέρια και ο νέος συνέταιρος κατέβαλε το συγκεκριμένο ποσό. Ετσι, ο τραγουδιστής είχε το 60% της επιχείρησης, ένας συνέταιρός του, που επίσης έχει μηνυθεί, το 30% και ο ενάγων το 10%. Στη συνέχεια έγιναν κάποιες αλλαγές στα ποσοστά των μετόχων για να μπει ακόμη ένας συνέταιρος, αλλά ο ενάγων παρέμενε στο 10%. Σύμφωνα με τον τελευταίο όμως, τόσο ο δημοφιλής τραγουδιστής όσο και οι υπόλοιποι συνέταιροι δεν του επέτρεπαν οικονομικό έλεγχο, ενώ είχε σοβαρές ενδείξεις ότι τα ποσοστά από το μέρισμά του δεν ήταν αυτά που του αναλογούσαν. Συγκεκριμένα στη μήνυσή του υποστηρίζει: «Από τον Οκτώβριο του έτους 2005 και για ένα περίπου έτος, ήτοι έως τον Οκτώβριο του έτους 2006, κατέβαλα κάθε ανθρωπίνως δυνατή προσπάθεια προκειμένου να επιτευχθεί η εύρυθμη και κερδοφόρα λειτουργία της εταιρείας μας, η οποία (ως προελέχθη) ήταν μέχρι την είσοδό μου στην εταιρεία επιζήμια, γεγονός που μου είχαν επιμελώς αποκρύψει. Προσέφερα, λοιπόν, την πολύωρη προσωπική εργασία μου και προσπάθησα να εκμεταλλευτώ τον ευρύ κύκλο γνωριμιών μου για να αυξήσω την πελατεία της επιχείρησής μας. Η προσωπική μου προσπάθεια και συμβολή είχε ως αποτέλεσμα την εμφάνιση σημαντικών κερδών για την εταιρεία και τους εταίρους της». Σύμφωνα με τον ενάγοντα πάντα, για το πρώτο έτος της συμμετοχής του στην εταιρεία (Οκτώβριος 2005-Οκτώβριος 2006) και παρά την άκρως κερδοφόρα πορεία αυτής, του καταβλήθηκε ως οφειλόμενο μέρισμα από τα καθαρά κέρδη μόνο το ποσό των 12.000 ευρώ - ποσό που ο ίδιος θεωρεί εξευτελιστικά μικρό. Ο ίδιος πιστεύοντας ότι κάτι δεν πάει καλά ζήτησε να τον ενημερώνουν για την πορεία των εταιρικών υποθέσεων, να του αποδίδουν λογαριασμούς των εταιρικών χρήσεων και γενικά να έχει σφαιρική εικόνα των οικονομικών της επιχείρησης.

Ωστόσο, τόσο ο τραγουδιστής όσο και δύο ακόμη συνέταιροι του μαγαζιού απέφευγαν να το κάνουν, όπως δηλώνει κατηγορηματικά. «Η ως άνω δε συμπεριφορά των μηνυομένων, για την οποία είχα επανειλημμένως διαμαρτυρηθεί και τους είχα εκφράσει την αντίθεσή μου, εκδηλώθηκε με πληθώρα αντισυμβατικών και παράνομων πράξεών τους, με τις οποίες επιδίωκαν τον αποκλεισμό μου από την ανωτέρω εταιρεία, καρπούμενοι ούτως ανενόχλητοι τα έσοδα και κέρδη αυτής» αναφέρει χαρακτηριστικά στη μήνυσή του ενώπιον του εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών. Την 1/7/2009 ο ενάγων έστειλε εξώδικο στον τραγουδιστή, για να πάρει απάντηση (πάλι με εξώδικο) στις 21/12 του ίδιου χρόνου όπου, σύμφωνα με τον μηνυτή, του ζητούσαν να δώσει και το ποσό των 7.900 ευρώ για συμμετοχή στις ζημιές της εταιρείας, ενώ στις 28 Ιανουαρίου του 2010 ο τραγουδιστής και οι συνέταιροί του αποφάσισαν να τον βγάλουν έξω από την εταιρεία τους.

Σύμφωνα, μάλιστα, με στοιχεία που συνοδεύουν τη μηνυτήρια αναφορά, ο τζίρος του συγκεκριμένου μαγαζιού ξεπερνούσε ετησίως το ιλιγγιώδες ποσό του 1.000.000 ευρώ. Η «Espresso», ως όφειλε, επικοινώνησε με τον τραγουδιστή για να εκφράσει κι εκείνος τη δική του άποψη για τη μήνυση που έχει κατατεθεί σε βάρος του. Ο τελευταίος αρκέστηκε να δηλώσει ότι η υπόθεση θα λυθεί στα δικαστήρια. 

 
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More