Πέμπτη, 5 Ιανουαρίου 2012

Τα πόσα κλείνει σήμερα ο Σάκης Ρουβάς;

Με αφορμή λοιπόν τα γενέθλιά του, ο Έλληνας super star, Σάκης Ρουβάς μίλησε στο περιοδικό Down Town και έκανε έναν απολογισμό της ζωής του μέχρι τώρα. «Σε κάθε ηλικιακή μου φάση αντιπροσώπευα τον εαυτό μου στο βαθμό που αυτό ήταν εφικτό. Φαντάζομαι πως αν φτάσω τα 100 θα είμαι ακόμα πιο αντιπροσωπευτικός του χαρακτήρα που κρύβω μέσα μου.
Αυτό που συνειδητοποιώ πάντως στο τέλος της ημέρας είναι ότι η ηλικία δεν παίζει πια κανένα ρόλο στη ζωή των ανθρώπων και σε αυτά που μπορούν να δημιουργήσουν, παρά μόνο στην ωρίμανση του μυαλού και στη σωματική τους εξέλιξη. Κάποτε, όταν ήμουν 12 – 13 έβλεπα κάποιον που ήταν 30 κι έλεγα “ αυτός είναι γέρος”. Τώρα κλείνω τα 40 κι αισθάνομαι εγώ πιτσιρικάς», λέει.

Ο Sakis όσο μεγαλώνει δείχνει πιο ώριμος, πιο ευαίσθητος, πιο συνειδητοποιημένος. Και μπορεί πολλοί να βλέπουν με καχυποψία τους celebrities που αναπτύσσουν φιλανθρωπική δράση, όμως ο Sakis το κάνει με την καρδιά του και όπως λέει για… εγωιστικούς λόγους.

«Με έναν εγωιστικό τρόπο, όλο αυτό το κάνω και για μένα. Μου προσφέρει τόσα πολλά, που δε θέλω να λέω πως κάνω κάτι φιλανθρωπικό. Μάλλον τα παιδιά κάνουν κάτι φιλανθρωπικό για μένα.

Όταν μπορώ να μάθω και να κερδίσω τόσα πολλά για τη ζωή μου και για τον εαυτό μου, μάλλον εκείνα τελικά κάνουν κάτι φιλανθρωπικό, βοηθώντας με να γνωρίσω και να συνειδητοποιήσω πολύ σπουδαία πράγματα. Εγώ απλά τους δίνω χρόνο και ενέργεια που στο τέλος επιστρέφουν πάλι σε μένα», τονίζει.

Ο Sakis όμως μιλά και για πολιτική και για όλα όσα συμβαίνουν στη χώρα μας. «Πόσο καιρό θα έπρεπε να πάρει στους πολιτικούς αρχηγούς μας για να τα βρούνε; Αν ο μη γένοιτο, είχαν να αντιμετωπίσουν μια ξένη εισβολή, πόσο καιρό θα έπρεπε να τους πάρει για να καταλήξουν σε μια αντίδραση; Συνεπώς αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι δεν υπήρχε από μέρους τους η επίγνωση ότι είχαν να αντιμετωπίσουν μια επείγουσα και κρίσιμη κατάσταση για τη χώρα», είπε.

Πάντως ο ίδιος μπορεί να ενδιαφέρεται με την πολιτική, αλλά δε θέλει να ασχοληθεί με την πολιτική.

«Θέλω να πιστεύω ότι υπάρχουν πιο φωτισμένοι και κατάλληλοι άνθρωποι από μένα για να κάνουν αυτή τη δουλειά. Πες μου όμως έναν καλό λόγο για τον οποίο κάποιος σοβαρός άνθρωπος θα αφιερωθεί με πάθος στην πολιτική. Δεν μιλάμε για τα λαμόγια που έχουν ξεζουμίσει τον τόπο», τονίζει.

Τέλος για το 2012 θα ήθελε να δει περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη.

«Δε νομίζω ότι αυτό που συμβαίνει είναι αντιπροσωπευτικό αυτού που είμαστε. Η Ελλάδα είναι μια πολύ πλούσια χώρα. Όχι, δεν λέω ότι λεφτά υπάρχουν. Η Ελλάδα δε θα έπρεπε να στηρίζεται στα νομίσματα, αλλά στους πόρους της», λέει.

 

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More