Σάββατο, 5 Μαΐου 2012

Πέθανε από καρκίνο ο Adam Yauch των Beastie Boys..

Ο Adam Yauch, ένα από τα τρία μέλη του αμερικανικού χιπ χοπ συγκροτήματος Beastie Boys, πέθανε την Παρασκευή, σε ηλικία 47 ετών, χτυπημένος από την επάρατο νόσο, ανέφερε εκπρόσωπός του.


Το 2009 διαγνώστηκε στον Γιάουκ καρκίνος στο σιελογόνο αδένα και ξεκίνησε θεραπείες με επιτυχία. Ωστόσο, όπως επισήμανε πικρά και ο ίδιος ένα χρόνο αργότερα, «οι αναφορές ότι ξεπέρασα πλήρως τον καρκίνο είναι υπερβολικές».

Ο  Adam Yauch μεγάλωσε στο Μπρούκλιν, στη Νέα Υόρκη όπου και γνώρισε τα άλλα δύο μέλη.

Το γκρουπ ιδρύθηκε από τον Adam Yauch ή MCA, τον Mike D (Μάικλ Σβαρτς) και τον Ad Roc (Άνταμ Χόροβιτς) το 1978 αρχικά σαν πανκ ροκ συγκρότημα και αργότερα, με το όνομα πλέον Beastie Boys, σαν χιπ χοπ συγκρότημα.

Το 1986 κυκλοφόρησε το Licensed To Ill, το πρώτο και πολύ επιτυχημένο εμπορικά άλμπουμ τους που απέσπασε πολύ καλές κριτικές.

Ακολούθησε το 1988 το Paul's Boutique, το οποίο θεωρείται αριστούργημα του συγκροτήματος. Ακολούθησε σειρά άλμπουμ που έφεραν τους Beastie Boys στις πρώτες θέσεις των καταλόγων. Συνολικά έχουν πουλήσει 40 εκατομμύρια αντίτυπα.

Στη δεκαετία του 1990 οι Beastie Boys απομακρύνθηκαν κάπως από την εικόνα των κακών παιδιών που καλλιεργούσαν. Συμμετείχαν μάλιστα σε συναυλίες για το Θιβέτ καθώς ο Γιάουκ ασχολούνταν ενεργά με το φιλοθιβετιανό κίνημα.

 
Πηγή

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ShareThis

Share

Twitter Delicious Facebook Digg Stumbleupon Favorites More